Noordmolen Twickel - Maori beeld

Maori beeld met lijnolie

Maori beeld met lijnolie

Dit is een Wheku beeld van de Maori’s. Je kunt er de Haka Dance in herkennen.

Ik heb dit gemaakt naar een verdwenen beeld dat een verre oom had meegenomen uit Nieuw-Zeeland. Het stond jarenlang in hun huis, maar is na het overlijden zoekgeraakt. Ik had geen foto’s, wel herinneringen.  Met hulp van Internet kon ik een vergelijkbare vorm vinden en daarmee ben ik begonnen in november 2020, met als basis een stuk afvalhout.  Het afwerken en het maken van de ogen is van maart 2022. De ogen worden door de Maori’s van abaloneschelpen gemaakt, ik heb ze hier vervangen door oesterschelpen van Texel, die ik in de kerstvakantie had gevonden.
Ik gebruik al jaren lijnolie voor mijn houten beelden, en in de zomer van 2019 waren we in de molen bij Twickel. Bij het speurwerk stuitte ik op een YouTube filmpje van een Maori beeldhouwer die traditionele beelden afwerkt met lijnolie.

Zo komen alle herinneringen samen in één beeld.

Hans Westra
Zuidhorn

Noordmolen Twickel - Maori beeld
Noordmolen Twickel - Maori beeld
Noordmolen Twickel - Maori beeld
Noordmolen Twickel - Maori beeld
Noordmolen Twickel - Maori beeld
Noordmolen Twickel - Maori beeld
Noordmolen Twickel - Maori beeld
Noordmolen Twickel - Maori beeld
Please follow and like us:
fb-share-icon
Tweet 20
Geplaatst in Geschiedenis en historie, Internationaal, Lijnolie, Technisch en getagd met .